Onderhoud na installatie

Onderhoud na installatie

Onderhoud van linoleum:Voor het onderhoud van linoleum verwijzen wij u naar: Forbo Floor Care

Onderhoud van tapijt:Dagelijks onderhoud:
Vlekken bij voorkeur direct na ontstaan verwijderen. Het dagelijks onderhoud van tapijt bestaat verder voornamelijk uit het plaatselijk opzuigen van zichtbare verontreinigingen.

Wekelijks onderhoud:
Het gehele oppervlak zuigen met een borstelzuiger. Dit is een professionele stofzuiger met roterende borstels die ook diep ingedrongen en aangeklit vuil verwijdert. De frequentie wordt uiteraard bepaald door de intensiteit van de vervuiling.

Hoofdreiniging:
Een hoofdreiniging is noodzakelijk als looppaden zichtbaar worden of als na verwijdering van plaatselijk verontreiniging "schone vlekken" ontstaan. Een goede manier om het tapijt intensief te reinigen is middels de sproei extractie methode. Hierbij wordt een oplossing van een reinigingsmiddel in het tapijt geïnjecteerd en daarna direct weer opgezogen, samen met het losgeweekte vuil. Laat het tapijt na deze behandeling door en door drogen. Wanneer vochtig tapijt wordt belopen treedt de vervuiling weer snel op.

Voorzorgsmaatregelen:
*
Zorg ervoor dat buiten het gebouw, voor de ingang, het eerste vuil van het schoeisel verwijderd wordt door het gebruik van borstelmatten of roosters.
* Let op de lengte van de schoonloopmatten in de entree. Wij adviseren minimaal 2 m¹. Reinig de matten regelmatig.
* Voorzie het meubilair van de juiste beschermdoppen en wielen. Voor rollend meubilair adviseren wij bij tapijt harde wielen. Let op dat de beschermdoppen van stoelen en meubels onbeschadigd zijn.

Onderhoud van vinyl / pvc en overige producten:
Voor het onderhoud van vinyl / pvc en overige producten bestaan veel specifieke onderhoudsvoorschriften. Deze zijn op aanvraag per direct bij ons verkrijgbaar.